Rahankeräysluvan hakemisen työpaja

Kohderyhmä:

Tapahtuma on tarkoitettu seurakuntien tai ViaDia-paikallisyhdistysten nimenkirjoitusoikeuden omaaville vastuullisille.

Puuttuuko seurakunnaltanne tai yhdistykseltänne rahankeräyslupa? Tarvitsisitteko sellaisen, mutta hakeminen tuntuu työläältä?

Tule kanssamme Tampereelle Teopolikseen rahankeräysluvan hakemisen työpajaan torstaina syyskuun 24. päivä klo 10–15, ja autamme sinua hakemuksen teossa. Emme kirjoita hakemusta puolestasi, mutta seisomme takanasi (turvavälein) ja autamme hakemuksen eri vaiheissa.

Huomaathan, että paikalletulevan rahankeräysluvan hakijan tulee olla seurakunnan/yhdistyksen virallinen nimenkirjoittaja, joka on merkitty seurakunnan/yhdistyksen puheenjohtajaksi Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterissä.

Mukaan tarvitset:
– Selvitys siitä, miten rahankeräysten ja kerättävien varojen käytön valvonta on tarkoitus järjestää.
– Yhdistys- tai säätiörekisteriote / ote uskonnollisten yhdyskuntien rekisteristä tai julkisoikeudellisen yhdistyksen ylläpitämästä rekisteristä. Ote saa olla enintään 3 kk vanha (laskettuna lupahakemuksen päiväyksestä).
– Jäljennös yhteisön tai säätiön säännöistä.
– Toimintakertomus, toimintasuunnitelma tai muu selvitys hakijan toiminnasta. Toimintakertomus on ensisijainen liite. Toimintasuunnitelma tai muuta selvitystä voidaan antaa, jos toimintakertomusta ei ole.
– Jäljennös viimeksi hyväksytystä tilinpäätöksestä tai muu vastaava selvitys hakijan taloudellisesta tilanteesta Tilinpäätökseen sisältyy myös tilintarkastajan/toiminnantarkastajan lausunto.
– Pöytäkirjanote vanhimmiston tai hallituksen päätöksestä hakea rahankeräyslupaa
– Katso-tunniste (Katso-tunnisteen on oltava luvan hakevan organisaation oma tunniste), mikäli haluat tehdä hakemuksen sähköisenä

Seurakunnissa rahankeräyslupa tarvitaan vain, jos seurakunta lähestyy yleisöä (ei virallisia jäseniä) rahankeräyspyynnöllä normaalin jumalanpalvelustoiminnan ulkopuolella.

Huomioithan, että rahankeräyslupa on maksullinen.

Mikäli kiinnostut tapahtumasta, ota yhteyttä Anniin ja saat lisäohjeita, anni.harada(at)viadia.fi, p. 050 407 6802.
Ilmoittautumiset Annille viimeistään 18.9.2020.

Päivän aikana on mahdollisuus lounasruokailuun Teopoliksen Amica-ravintolassa. Ilmoita Annille myös, mikäli olet halukas varaamaan etukäteen lounaan ja mikäli sinulla on erityisruokavalioita. Lounas on omakustanteinen.

Takaisin