Läs

Vanhustyö

Vaalimme ihmisen merkityksellisyyttä ja elämisen arvoista elämää myös vanhuuden päivinä. Meidän kauttamme avunantajien sydämen työ ja lahjoitukset mahdollistavat hoivan ja läsnäolon tukea tarvitseville vanhuksille.

Vanhustyön lähtökohtana on kristillinen lähimmäisen rakkaus. Se on evankelioivaa, oikea-aikaista apua ja tukea ja vierellä kulkemista. Jokainen vanhus on tärkeä.

Vanhustyössä käsiparit kohtaavat sydämen tasolla ja näin se on mielekästä sekä auttajalle että vanhukselle. Vanhustyössä kohtaamme jokaisen vanhuksen yksilönä ja yhteisöön kuuluvana, omine tarpeineen. Olemme läsnä vanhuksen elämässä auttaen konkreettisesti ja hengellisesti.

Vanhuus on parhaimmillaan elämän tarkoituksellisuuden kokemista ja ylläpitämistä loppuun saakka. Jos pystymme ylläpitämään elämän tarkoituksellisuutta ja merkityksellisyyttä, on helpompi kestää elämää rajoittavia tekijöitä. Tavoitteemme ja pyrkimyksemme on tehdä vanhuksen elämä elämisen arvoiseksi loppuun saakka.

Materiaalia, vinkkejä ja linkkejä ViaDia-liikkeen vanhustyön toimijoille löytyy ViaDia Pilvestä.

Vanhustyön yhdyshenkilö
Satu Sällälä
satu.sallala(at)viadia.fi
Puh. 050 303 1300‬

Vanhustyön yhdyshenkilön työpari
Satu Kulta
satu.kulta(at)viadia.fi

Kiinnostuitko kuulemaan lisää tai tulemaan mukaan työhön? Ota yhteyttä vanhustyön yhdyshenkilöön tai lähimpään paikallisyhdistykseesi.

Voimaa vanhuuteen

Ystävätoiminta on ViaDia Outokumpu ry:n Senioritalo-hankkeen yksi toimintamuoto, joka tuo ikääntyneille iloa ja toimintaa arkeen. Työntekijöiden saamat palautteet kuvailevat upeasti sitä, miten tärkeäksi työ on koettu.

Lue lisää