Vankilalähetyspäivät – Valoa kohti

Kohderyhmä:

Vankilatyöstä kiinnostuneille.

Vankilatyötä tekevien kirkkokuntien yhteistyönä järjestetään vuosittain valtakunnalliset vankilalähetyspäivät, joita isännöi joka vuosi eri kirkkokunta. Kristittyjen yhteiset vankilalähetyspäivät järjestetään vuonna 2021 jo 65. kerran. Vuoden 2020 päivät peruuntuivat pandemian aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi. Niille valmistettu ohjelma siirrettiin vuoteen 2021. Päivien paikka on Helsinki, isäntäkirkkokuntana evankelisluterilainen kirkko ja isäntäseurakuntana Helsingin seurakuntien erityisdiakoniatyön yksikkö. Tapahtumapaikkana on erityisdiakonian Hermannin diakoniatalo.

Päivien yleisaihe on Valoa kohti. Päivien tilaisuuksien aiheet syventävät ja laajentavat yleisaihetta. Järjestäjinä ovat Evankelisluterilainen kirkko, Helluntaiherätys, Pelastusarmeija, Vapaakirkko, ja Adventtikirkko. Kirkkokuntien vankilatyön edustajat yhdessä vastaavat päivien ohjelmasta. Ohjelma on suunnattu vankilatyössä olevien lisäksi kaikille kiinnostuneille. Myös vankeja ja heidän omaisiaan sekä vankeinhoitotehtävissä toimivia odotetaan päiville.

Päivät alkavat perjantaina 5.11. 15-18 järjestettävällä päivien aattotapahtumalla, Kristillisen vankilatyön yhteistyöseminaarilla, johon kutsutaan vankilatyötä tekeviä seurakuntien ja kristillisten järjestöjen edustajia. Osallistumaan kutsutaan myös sellaisia seurakuntien ja järjestöjen jäseniä, joilla on kiinnostusta kristilliseen vankilatyöhön, vaikka eivät sitä vielä tee.

Päivien yleisohjelma alkaa perjantaina päivällisellä klo 18, jatkuen näyttämötaiteen voimin. Perjantai-illan ohjelma on päivien muusta ohjelmasta poiketen maksullinen. Muilta osin ohjelma on maksuton. Lauantain ja sunnuntain ohjelma koostuu hengellisistä tilaisuuksista, puheista, rukouksesta ja musiikista. Lauantai-illan erityissisältönä on päihdekuolemaan liittyvä suru ja päihteisiin kuolleiden muistohartaus.

Lauantai-aamupäivällä on hengellisistä tilaisuuksista eroavana ohjelmana vankilatyön kaikille avoin työkokous, jossa jaetaan hengellistä vankilatyötä koskevaa ajankohtaista tietoa.

Ruokailu on mahdollista kohtuulliseen hintaan päivien pitopaikassa.

Päivien ohjelma sekä muut tiedot järjestelyistä julkaistaan kirkkokuntien vankilatyön yhteistyöverkoston sivuilla www.kirkotvankiloissa.fi sekä järjestävien kirkkokuntien omilla verkkosivuilla.

Takaisin