Enemmän kuin tekoja

Ruoka-aputyön kautta jaetaan vuodessa jo yli 2 miljoonaa kiloa ruokaa ympäri Suomen. Moni ihminen murtuu kyyneliin tulleensa kohdatuksi ja saatuaan hädän hetkellä avun ruoka-aputyön kautta.

Ruoanjako oli jo melkein loppunut, vain muutamia asiakkaita oli jäljellä. Heidän joukossaan oli äiti noin 10-vuotiaan poikansa kanssa. Keskustelin äidin kanssa kootessani hänelle ruokakassia kotiin vietäväksi. Katseeni osui poikaan, joka oli pysähtynyt katselemaan pöydän antimia. Ruokatarvikkeita ei ollut kovin paljon jäljellä — vain muutamia lihapiirakoita. Jatkoin juttelua äidin kanssa. Poika ei liikahtanutkaan. Menin pojan luokse ja kysyin, haluaisiko hän lihapiirakoita. Hän nyökkäsi, painoi päänsä ja alkoi itkeä. Hetki oli niin koskettava, etten minä — ruoka-avun jakajakaan — voinut pidätellä kyyneleitä.

Olimme ajatelleet jäljellä olevien tuotteiden olevan ylimääräisiä. Ne eivät ehkä kelpaisi kenellekään. Mutta piirakka saattoi merkitä toiveiden toteutumista pienelle pojalle, joka ei ollut ehkä pitkään aikaan maistanut lihapiirakkaa. Monelle meistä lihapiirakka ei olisi iso asia, mutta jostakin syystä tämä perhe ei ollut voinut niitä hankkia.

Moni ihminen murtuu kyyneliin tulleensa kohdatuksi ja saatuaan hädän hetkellä avun ruoka-aputyön kautta. Näistä hetkistä koostuu ViaDia-liikkeen arvokas työ, joka koskettaa monien elämää eikä hevin unohdu. On etuoikeus saada palvella kanssasi apua tarvitsevia lähimmäisiä.

Takaisin