Kohti unelma-ammattia

ViaDia Keski-Uusimaa ry:llä työkokeilussa ollut Senja tietää nyt suunnan kohti unelmiaan, mikä vie häntä kohti ammatillisia opintoja. Haave kirkastui työkokeilun aikana, jossa Senja näki ja koki, että hän on hyvä siinä, mitä hän tekee. Senjan tie oman unelmansa löytämiseen ei kuitenkaan ole ollut helppo.

Senjalla todettiin syöpä 18-vuotiaana, juuri kun hän oli odottanut aloittavansa elämänsä itsenäisenä nuorena aikuisena. Kun kaverit itsenäistyivät ja pääsivät kokeilemaan nuoren aikuisen elämään kuuluvia asioita, Senja kävi syöpähoidoissa ja koki jäävänsä jälkeen kaikesta. Kontrasti kavereiden elämään oli valtava ja se oli nuorelle naiselle lamaannuttavaa. Neljän vuoden hoitojen ja useiden leikkauksien jälkeen Senja sai lääkäriltä puhtaat paperit ja pääsi aloittamaan tavallisempaa nuoren naisen elämää. Kuitenkin Senjasta tuntui, että hänen täytyi aloittaa tyhjästä, kun sairastumisen myötä elämä oli pysähtynyt. Opinnot olivat jääneet kesken, työelämään hyppääminen ei ollut onnistunut ja kaveripiirikin oli kutistunut muutamaan läheisimpään ystävään.

Tässä tilanteessa Senja päätyi työkokeiluun ViaDia Keski-Uusimaa ry:n ViaDia-torille. Siirtymä työelämään ei ollut helppo. Senja koki itsetuntonsa olevan täysin nollissa, ja ulkoisesti epävarmuutta aiheutti syöpähoitojen seurauksena tapahtunut hiustenlähtö. Myöskin Senjan sisäinen maailma oli solmussa kaiken aiemmin tapahtuneen vuoksi. ViaDia-torilla työskentelyn myötä kaikki kuitenkin muuttui. Senja sai kokea kuuluvansa porukkaan ja asiakaspalvelussa toimiminen nosti hänen itsetuntoaan monella tavalla. Positiivinen palaute asiakkailta ja ohjaajilta sekä itsenäinen vastuunkanto työtehtävistä vahvistivat Senjaa.

Työkokeilun myötä Senjalle on vahvistunut tunne siitä, että hän haluaa aloittaa merkonomiopinnot. ViaDia-torilla hän on saanut kokea, että hän osaa, pystyy ja on hyvä työssään. Lisäksi Senja kertoo työkokeilun aikana elämänasenteensa muuttuneen täysin – se on nykyisin paljon positiivisempi. Kaverit kommentoivat sitä, kuinka vastuuntuntoiseksi Senja on muuttunut ja nuoresta naisesta on omien sanojensa mukaan tullut paljon sosiaalisempi. Hän kokee, että nyt hänellä on ”tukka takana ja elämä edessä” ja hän pystyy ”tekemään ihan mitä vaan!”

Voit katsoa Senjan tarinan tästä.

Tarinoita ViaDia-työstä💥Tässä meidän ihanan Senjan tarina hänen itsensä kertomana! Vaatii paljon sisua ja rohkeutta jakaa oma tarinansa muille. Kiitos Senja tästä esimerkistä, joka antaa meille kaikille toivoa ja uskoa tulevaan. ”Kun pimeyteen alkaa tulla valoa, niin se valo alkaa tekemään työtään meissä!” 😍😃🔥🙏

Julkaissut ViaDia Järvenpää ry Maanantaina 16. huhtikuuta 2018

Takaisin