Kuulun kalustoon

ViaDia Pohjois-Savo ry:n Varkauden toimipisteessä toimii ViaDia-tori sekä ViaDia Café, jotka toimivat keskeisenä kohtauspaikkana varkautelaisille. Torilla tavatessa käydään keskusteluja ja jaetaan elämää, tuleepa silloin tällöin tavaroitakin korjattua monitoimimies Rami Kankkusen toimesta.

Monitoimimies Raimo Kankkunen on saanut viimeisen seitsemän vuoden aikana huomata, että eläkeläisellä on aina tekemistä. Rami on toiminut Varkauden vapaaseurakunnassa monenlaisissa luottamustehtävissä, viimeisimpänä vanhimmistossa. Eräässä kotikokouksessa vuonna 1982 hän koki hengellisen uudistumisen, kävi uskovien kasteella ja on siitä lähtien kuulunut seurakuntaan. Varkauden ViaDia-torin henkilökunnan keskuudessa Kankkus Rami on odotettu henkilö ja hänelle luovutetaan kaikenlaista korjattavaa valaisimista autoon saakka. Keskustelu hänen kanssaan koetaan terapeuttisena ja päivän ilona.

Kankkunen tuumaa, että ViaDia-torilla on niin mukava käydä ja saa mielekästä tekemistäkin. ”On monenlaista hommoo ajankuluksi ja Jumalan kunniaksi. Ja välillä sattuu vahinkoja kun tavarat tulee kuntoon.” Tällä viikolla Rami purki ja asensi pakettiauton takavalot ja parkit toimintakuntoon. ”Vahinkoja” siis sattuu. Tosin rukoustakin siihen tarvittiin. Hän haluaa auttaa jos mahdollista, olipa tehtävä miten haastava tahansa.

Rami pitää ViaDia-brändiä ja toimintamallia erittäin tärkeänä ja tarpeellisena seurakunnassa tehtävässä paikallistyössä. Ilman sitä toiminta olisi paljon köyhempää. ”ViaDia luo paikkakunnalle näkyvyyttä ja antaa monia uusia ihmissuhteita ja tuttavuuksia”, kertoo Rami. Myös toimipaikan sijainnilla on hänen mielestä vaikutusta. ViaDia toimii Varkaudessa ihan keskellä kaupunkia jo kuudetta vuotta.

ViaDia-torin kalustoon kuuluva Rami suuntaa nyt ViaDia Cafén puolelle ja ostaa tuoreen kahvin. Ja kaverille kans.

 

Teksti: Harri Miettinen
Kuva: Tuija Rami

Takaisin