Voimaa vanhuuteen

Ystävätoiminta on ViaDia Outokumpu ry:n Senioritalo-hankkeen yksi toimintamuoto, joka tuo ikääntyneille iloa ja toimintaa arkeen. Työntekijöiden saamat palautteet kuvailevat upeasti sitä, miten tärkeäksi työ on koettu.

ViaDia Outokumpu ry:n Senioritalohankkeen yksi toimintamuoto on ystävätoiminta. Toimintaan sisältyy muun muassa ulkoilua, juttuhetkiä, yhteislaulua, sekä erilaisia kerhotoimintoja, kuten käsityökerhoa. Hankkeen työntekijät ovat usein saaneet kuulla toiminnan olevan viikon kohokohta monelle ikääntyneelle.

Kohtaaminen ja kiireetön läsnäolo on tärkeää jokaiselle meistä. Juuri siitä koostuu Senioritalon toiminta. Sydämellistä palautetta, josta otteita alla, on kuultu kerran, jos toisenkin.

”Kyllä minä täällä ennempään olen kuin puutöissä.”
– käsityökerhossa käyvä mies

”Tämä toiminta on tullut suoraan Taivaan Isältä meille.”
– vakikävijä

”Minä todella tiedän, mitä yksinäisyys on. Olen todella iloinen ja onnellinen, että poikani otti Senioritalolle yhteyttä. Työntekijöiden kanssa olemme käyneet ulkoilemassa ja muutenkin keskustelemassa kerran viikossa. Onpa käynneillä lauleskeltu myös lauluja. En keksi sanoja siihen, kuinka paljon tämä minulle merkitsee.”
– Toivo, 92–vuotias mies Outokummusta (kuvassa)

Takaisin