Ar
mo

Vankila- ja kriminaalityö

Viemme armon ja toivon sanomaa vankiloihin ja vankien omaisille sekä kannustamme rikoksettomaan elämään. Ammattilaisten, kokemusasiantuntijoiden ja vapaaehtoisten yhteistyöhön perustuvan avun kautta tuemme vankien elämänhallintaa, ajattelutavan uudistusta ja paluuta yhteiskuntaan.

ViaDia-liikkeen vankila- ja kriminaalityötä tehdään rangaistusta suorittavien ja vapautuneiden vankien ja heidän läheisten parissa, sekä siviilipuolella avoseuraamuksia suorittavien henkilöiden kanssa. Toiminta on monipuolista ja koostuu pienryhmistä, Alfa-kursseista ja kristillisistä kuntouttavista osastoista vankiloiden sisällä, sekä kuntouttavasta työtoiminnasta siviilin puolella. ViaDia-liikkeen vankilatyötä tekevät yhdistykset toimivat tällä hetkellä Suomen ainoina yhdistyksinä, jotka tarjoavat kuntouttavaa toimintaa suljettujen vankiloiden sisällä.

ViaDia ry ja ViaDia-paikallisyhdistykset järjestävät kristillistä vankikuntoutusta sosiaalipalveluna. Yhdistyksillä on kaksi kristillistä kuntoutusosastoa vankiloissa: Kuopion vankilan Kristillinen Kuntoutus (KriKu) -osasto, jonka palveluntuottajana on ViaDia Pohjois-Savo ry sekä Hämeenlinnan vankilan KriKu-osasto, jonka palveluntuottajana on ViaDia ry.

Varhain vankeusaikana aloitettu tuki ja sitä seuraavan siviilijatkumon varmistaminen synnyttää polun rikoksettomaan elämään ja muuttaa rikollisen ajattelutavan. Haluamme olla tukemassa tätä niin sanoin kuin teoin – kehittämällä toimintaamme, sen kattavuutta ja laajuutta valtakunnallisesti.

Vankila- ja kriminaalityön yhdyshenkilön työpari
Leif Hagert
leif.hagert(at)viadia.fi

Oletko kiinnostunut vankilatyöstä vapaakirkollisena toimijana? Ole yhteydessä työalan yhteyshenkilöön. Voit tukea työtämme lahjoittamalla vankila- ja kriminaalityölle.

Laurin tarina

Laurin (37) suuri osa elämää on mennyt päihteiden parissa. Päihteet vetivät mukaansa hyvin nuorena ja vasta kuoleman kohtaaminen kasvoista kasvoihin sai haluamaan muutosta. Nyt syvältä huumemaailmasta noussut Lauri auttaa kaltaisiaan.   Lauri* eli harrastusten täyteistä,

Lue lisää